, ,

Domáca granola recept

10:33

Receptov na granolu som vyskúšala habadej a vždy sa nakoniec vrátim k tomuto. Je jednoduchý, veľmi chutný a s trochou fantázie sa dá recept aj obmieňať.

zdroj obrázku marthastewart

Potrebujeme:

3 šálky ovsených vločiek
1 šálku nesladených kokosových lupienkov
1 šálku pekanových alebo vlašských orechov
1/2 šálky javorového sirupu
1/2 šálky extra panenský olivový olej
1/2 šálky hnedého cukru
1/4 šálky sezamových semienok
1 lžička soli
3/4 lyžičku čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku
1/2 šálky zlatých hrozienok

Postup:

Rúru vyhrejeme na 150 °C. Najskôr zmiešame suché suroviny, potom pridáme olivový olej a javorový sirup. Na plech si položíme papier na pečenie a rovnomerne naň rozložíme pripravnú zmes. Pečieme 40 minút, pričom každých 10 minút zmes premiešame. Po 40 minútach pridáme hrozienka, premiešame a pečieme ešte 10 minút. Po dopečení nechajte úplne vychladnúť.

Postup si môžete pozrieť v nasledovnom videu:


Čo sa týka obmeny tohoto receptu, pokiaľ nemáte po ruke kokosové lupienky pokojne použite namiesto nich kokosovú múčku. Chuť to nezmení len granola bude menej chrumkavá. Javorový sirup nemávam doma bežne po ruke, tak ho zvyknem nahradiť medom. Orechy nemusia byť striktne len pekanové, alebo vlašské. Bežne používam mandle, alebo lieskovce jednoducho to čo v kuchyni nájdem. Hrozienka u nás nie sú veľmi populárne tak ich zvyknem nahradiť sušenými brusnicami, ktoré sa dajú bežne kúpiť v Lídli. Sú skvelé vyskúšajte.

Dobru chuť!

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Nešlo by javorový sirup nahradit medem?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, že by išlo nahradiť javorový sirup medom ;)

      Odstrániť
  2. Domáca granola je super! Len malý komentár k brusniciam z Lidla, nie sú šušené ale kandizované, takže obsahujú pomerne dost pridaného cukru, čo pre toho kto si viac stráži príjem rafinovaného cukru môže byť dôležité.

    OdpovedaťOdstrániť

About me

bla bla bla